пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Серед героїв М. Коцюбинського


Кожного року наприкінці вересня в культурному житті Вінниччини та Чернігівщини відзначаються дні Михайла Коцюбинського. Але цей вересень – особливий, адже від дня народження Великого Сонцепоклонника пройшло уже 150 років. Барська районна бібліотека для дітей підготувала до цієї події декілька заходів. Це зокрема книжкова виставка-портрет «Пейзаж людини від митця слова» та літературний захід «Я весь серед своїх героїв».


Саме на останнє дійство 25 вересня до книгозбірні завітали учні 6-В класу під керівництвом Гадасюк Тетяни Володимирівни та Рахманової Валентини Петрівни. Перш за все діти, як і на початку кожного уроку, прочитали молитву за Україну та проспівали державний гімн. Окремо зазначимо, що усі школярі були одягнені в традиційні вишиванки, що додало події особливого колориту. Працівники бібліотеки підготували невеличкий екскурс з біографії та творчості письменника. Ще один тодішній гість книгозбірні – Віктор Павлович В’ялих – згадав свої враження від першого знайомства з «Харитею» та продекламував власну поезію про знаменитого земляка. Далі надійшла черга учнів, які розділилися на 2 групи: дівчатка виразно прочитали уривки із вже згаданої «Хариті», а хлопчики – із «Маленького грішника».




Під кінець зустрічі, як це зазвичай буває, прийшов час подарунків. Підготувала їх Валентина Рахманова. Так, дитяча бібліотека отримала конверт зі спеціальним погашенням до 150-річчя Коцюбинського, а усі учасники заходу – смачне медове печиво із полотняного вузлика. Такі вузлики використовувались українцями за часів Сонцепоклонника, відповідно і часто зустрічаються на сторінках його творів.      


Немає коментарів:

Дописати коментар