пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Подорож музеями України


  Музеї – це справжні культурні скарбниці України, що стверджують сучасне, пов’язують нас із минулим.  Це подарунок нащадкам, наше послання в майбутнє!
     Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1997 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council  of Museums – Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію російської організації про заснування цього свята. З того часу 18 травня посідає особливе місце в житті кожного музею в будь-якому куточку планети. І великі, і зовсім маленькі музеї святкують цей день надзвичайно урочисто – влаштовують виставки, концерти, дні відкритих дверей. Коли всі бажаючі можуть відвідати музеї безкоштовно, проводять нетрадиційні екскурсії.

      І саме, до цього дня  у вітрині бібліотеки було представлено виставку-колаж «Подорож музеями України», за допомогою якої, всі читачі та гості бібліотеки зможуть  ознайомитись з відомими музеями України.
    Відвідавши «Водно-інформаційний центр», поринеш у чарівний світ води; побувавши в музеї писанки, познайомишся з різними цікавими витворами мистецтва у формі яйця-писанки; в Народному музеї хліба, дізнаєшся  все про хліб та хлібні вироби; а потрапивши в Національний музей історії України, перегорнеш сторінки історії нашої держави;  музей книги і друкарства України познайомить з історією створення книги і все, що з нею пов’язане.
    Здійснюючи таку подорож, читачі зможуть отримати насолоду від культурно-історичних цінностей і духовних реліквій.

Немає коментарів:

Дописати коментар