вівторок, 26 лютого 2013 р.

Єдиний скарб у тебе – мова!


   21 лютого за рішенням ЮНЕСКО відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Рідна материнська мова є оберегом для кожного. У ній – мудрість поколінь, минула слава нашого народу.
    З нагоди свята учні 3-Б класу  НВК-гімназія № 2 здійснили  подорож  до  «Королівства рідної мови».  Мандруючи стежинами королівства рідної мови, діти мали можливість прослухати казку про Фею-Мову, детальніше познайомитися з сучасними українськими письменниками, продекламувати їхні та свої власні вірші. Прийняти участь у мовознавчих конкурсах.

      З великими задоволенням школярі долали перешкоди, які траплялись на їхній дорозі, виконуючи цікаві завдання, підготовлені бібліотекарями.
    На закінчення  свята учням потрібно було прикрасити дерево листочками з написами на знак шани рідній мові.
    А  також, присутні мали можливість ознайомитися з літературою на книжковій виставці «Мов джерельна вода, рідна мова моя».
  Українська мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їх дідів, батьків і буде також мовою їх дітей. Ми щиро віримо, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.









1 коментар: