середу, 28 листопада 2012 р.

Життя в світі де є СНІД

  
  У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це повязано з тим, що синдром набутого імонодефіциту (СНІД)  набув масшщтабів пандемії.
   Нині 42 мільйони осіб живуть, будучи інфікованими ВІЛ/СНІДом. Найбільше від поширення цього страждає молодь. 70% інфікованих - молодь віком від 15 до 29 років.
   Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше відзначався 1 грудня 1988 року після того, як на зустріч міністрів охорони здоров'я усіх країн прозвучав заклик до терпимості і роз ширенння обміну інформацією по ВІЛ/СНІДу.

   Саме з ціє нагоди у бібліотеці організовано виставку-пораду "СНІД стосується кожного" та прес-огляд "СНІД - чума ХХІ століття", біля яких проводились  інформаційні хвилини, метою яких було: сформувати в дітей поняття про походження СНІДу; дати відповіді на найпоширеніші запитання, які стосуються захворювання на СНІД; вказати на шляхи профілактики СНІДу; пропагувати здоровий спосіб життя та високоморальну поведінку людини в суспільстві.


Немає коментарів:

Дописати коментар