четвер, 23 серпня 2012 р.

Сміху іскорки ясні...



До відзначення 90 літнього ювілею українського письменника-гумориста Павла Глазового у бібліотеці відкрито тематичну виставку "Сміхотерапевт останнього півстоліття", де кожен бажаючий може долучитися до скарбниці творчості видатного майстра сміху.


 Павло Глазовий – найулюбленіший український "сміхотерапевт" останнього півстоліття. Його твори запалюють радісним клекотанням і юні, й дорослі серця, підбадьорюють у найскладніші хвилини безнадії.
Павло Прокопович  народився 30 серпня 1922 року в селі Новоскелюватка Миколаївської області в сім`ї хлібороба. Вчився у Новомосковській педагогічній школі на Дніпропетровщині. Після закінчення педагогічної школи у 1940 р. був призваний служити в армії. Учасник Великої Вітчизняної війни. Після війни Глазовий навчався в Криворізькому педагогічному інституті, де його запримітив Остап Вишня. Письменник почав опікуватися подальшою долею талановитого юнака, подбав про те, щоб його перевели навчатися у Київ. 1950 року закінчив філологічний факультет Київського педагогічного інституту ім. О. М. Горького. Довгий час був заступником головного редактора журналу "Перець", згодом Павло Прокопович –  заступник головного редактора журналу "Мистецтво".
Друкується з 1940 року. Окремими виданнями вийшли: поема "Слався, Вітчизно моя!", поетичні збірки сатири та гумору "Великі цяці", "Карикатури з натури" , "Коротко і ясно", "Щоб вам весело було" , "Мініатюри та гуморески", "Усмішки", книжки для дітей "Пушок і Дружок", "Старі друзі" та ін.
Помер Павло Глазовий 31 жовтня 2004 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар