четвер, 22 березня 2012 р.

Хочу бути здоровим

Здоров'я - неоціненне багатство в житті будь-якої людини. Кожному з нас притаманне бажання бути сильним і здоровим, як можна довше зберігати рухливість, бадьорість, енергію і досягти довголіття.





2012 рік проголошений в Україні роком спорту і здорового способу життя. Пропонуємо для користувачів бібліотеки  виставку – антологію «Спорт – здоров’я», яка представлена в читальному залі нашої бібліотеки.
   Зараз актуальна тема формування здорового способу життя, тому що молоде покоління більше схильне негативному впливу з боку суспільства. І нам необхідно прищепити їм методи «самозахисту» від наркоманії, алкоголізму, куріння.
Матеріал який представлений на виставці подається в порівнянні: що добре, а що погано, тобто підлітки повинні усвідомлювати ціну «хвороби», що вони втрачають і навпаки, що набувають не пов'язуючи себе з згубними пристрастями.
Виставка наочно розкриває проблемну тему, привертаючи увагу оригінальним оформленням і повнотою відображення її аспектів.
Вона включає в себе книги та статті з періодичних видань з даної проблеми. По даній тематиці працівниками бібліотеки готуються до друку методичні поради  з профілактики наркоманії «Майбутнє без наркотиків!"
 
Щоб дотриматися   здорового  способу життя дітям допоможуть  певні правила, яких потрібно дотримуватися щоденно:
  1. Займайтеся фізичною культурою хоча б 30 хв. на день. А якщо у Вас і на це немає часу, то виконуйте піші прогулянки. Їдете додому на автобусі, вийдіть на зупинку раніше. Їздите на машині, тоді піднімайтеся на свій поверх без ліфта. Намагайтеся більше рухатися.

 2. Раціонально харчуйтеся. Їжте більше їжі, що містить клітковину і цільні зерна, і менше - їжу, що містить цукор і приготовлену з пшеничного борошна. Не забувайте про овочі та фрукти. Готуйте їжу на рослинному маслі, зменшіть споживання тваринного жиру.

 3. Уникайте надмірної ваги, не вечеряйте пізніше 6-ї години вечора. Харчуйтеся не рідше 3-ох разів на день.

 4. Протягом дня пийте більше рідини. До того ж це добре позначається на стані шкіри, дозволяючи продовжити її молодість.

 5. При приготуванні їжі використовуйте низькі температурні режими і готуйте короткий час. Це дозволить зберегти в їжі корисні вітаміни.

 6. Дотримуйтеся режиму дня. Лягайте та вставайте в один і той же час. Це найпростіша порада виглядати красивим та здоровим.

 7. Будьте психологічно врівноважені. Не нервуйте, адже нервові клітини не відновлюються. Хоча, кажуть, відновлюються, але дуже - дуже повільно. Так що знаходите скрізь позитивні моменти.

 8. Гартуйте свій організм. Найкраще допомагає контрастний душ - тепла і прохолодна водичка. Не тільки корисно, а й допомагає прокинутися.

 9. І звичайно не куріть, не зловживайте алкоголем та іншими шкідливими звичками. Адже це основні чинники, що погіршують здоров'я.

 10. Частіше гуляйте у парку, на свіжому повітрі, подалі від автомобілів та інших забруднювачів повітря.

 11. Творіть добро. Адже на добро відповідають добром. Воно обов'язково до Вас повернеться у вигляді гарного самопочуття та настрою.





Немає коментарів:

Дописати коментар