понеділок, 15 серпня 2011 р.

Вальтер Скотт - творець історичних романів

    Більше як сто років тому Вальтер Скотт вважався одним з найвидатніших письменників світової літератури. Бальзак розглядав його романи як зразки художньої досконалості, Стендаль вважав його батьком сучасних романістів, Гетте відгукувався про нього з найбільшим схваленням,
Бєлінський захоплювався ним, Пушкін  називав його "шотландським чарівником". Сотні тисяч читачів у всіх кінцях Європи з нетерпінням чекали його нових творів, які відразу ж переводилися на кілька мов і виходили багатьма виданнями. На мотиви його творів художники  писали картини, а композитори - опери. Сотні європейських письменників складали романи "в манері Вальтера Скотта". Історик,  знавець серця людського, що створив, подібно Шекспіру , цілі натовпи живих людей з найрізноманітнішими характерами  і пристрастями, - таким здавався Скотт своїм захопленим читачам.
 Саме цими днями усі прихильники творчості видатного митця відзначають 240 річницю від дня народження геніального автора достойного бути відміченим у книзі рекордів Гіннеса. Якраз до цієї дати в бібліотеці відбулася інформаційна хвилина де користувачі могли дізнатися про життєвий і творчий шлях Вальтера Скотта, ознайомитися з його творами, переглянути документальний відеоролик .
До уваги користувачів представлена книжкова виставка, яка в повній мірі висвітлює життя та творчість видатного митця.

Немає коментарів:

Дописати коментар