суботу, 25 червня 2011 р.

Конституція - наш спільний крок до майбутнього

       Темою такого заходу стала бесіда з користувачами бібліотеки напередодні державного свята – Дня Конституції. Діти ознайомилися про складний і тернистий шлях створення Основного Закону держави, який став важливою віхою в історичному розвитку України,
  із стародавніми документами Київської Русі , дізналися історію виникнення першої демократичної  Конституції «Пакти й конституції законів і вольностей Війська Запорозького» яку склав відомий український гетьман Пилип Орлик .
   По другому розділу Конституції « Права, свободи й обов’язки людини і громадянина» зробили екскурс і  активно обговорили статті, що безпосередньо стосуються дитини, як громадянина нашого суспільства. Бібліотекарі ознайомили дітей із правовими документами: Конвенцією про права дитини, Законом України про освіту. На завершення, взявши до уваги слова  відомого українського історика і політичного мислителя В’ячеслава Липинського: «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі собі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не захочемо бути», діти намагалися створити міні - Конституцію дитячої бібліотеки, законів якої мали б дотримуватись і бібліотекарі , і користувачі.  


1 коментар: