пʼятницю, 3 червня 2011 р.

Серйозно про несерйозне

     31 травня - Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням.  У цей день у всьому світі проводять акції по боротьбі з курінням - день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Він був встановлений в 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - добитися, щоб у 21 столітті проблема куріння тютюну зникла. Існує вислів, що «крапля нікотину вбиває коня». Що ж до людей, то смертельна доза нікотину для людини - 50-100 міліграм.

Куріння шкодить здоров'ю та навколишньому середовищу. Внаслідок куріння можуть виникати невиліковні хвороби. Щороку в світі приблизно 30 тисяч людей помирають від хвороб пов'язаних з курінням.
    В Україні останнім часом теж з'явилася надія на покращення здоров'я нації. Наприкінці вересня 2005-го Верховна Рада прийняла закон, який сприятиме захисту некурців. Його дія стосується паління у громадських місцях, зовнішньої реклами та застережень на цигарках, заборони продажу тютюнових виробів неповнолітнім.
  Кілька європейських країн уже мають подібний досвід - схожі закони з обмеження тютюнопаління діють в Італії, Норвегії, Швеції, Ірландії та Чорногорії. А в невеличкій гірській країні Бутан, яка знаходиться між Китаєм та Індією, з кінця 2004-го року палити заборонено взагалі.
   Тож щоб донести цю інформацію до користувача у бібліотеці представлена експрес інформація  "Серйозно про несерйозне". Яка дасть можливість дітям, батькам та іншим користувачам можливість серйозно задуматись над цією проблемою .


Немає коментарів:

Дописати коментар