середу, 23 лютого 2011 р.

Гра - подорож "Країною рідної мови"

    Кожного року напередодні Міжнародного дня рідної мови в Україні відбувається чимало заходів, присвячених вшануванню нашої словесності. В рамках цієї програми  проведено відкритий захід — подорож “Країною рідної мови”.
 Подібна мандрівка мала виконати ряд завдань, а саме  пробудити у серцях маленьких читачів любов до рідної української мови, навчити молодших школярів  щоденно плекати її, як ту прекрасну квітку. Для цього дітям запропонували прослухати казочку про українську мову з елементами народних традицій, обрядів, фольклору та усної народної творчості. Школярі співали українських пісень, декламували вірші та імпровізували народний танок. Кульмінацією свята стало представлення найцінніших діамантів українського поетичного слова. А саме віршованих рядків Лесі Українки, Павла Тичини, Олександра Олеся, Володимира Сосюри та багатьох інших. Особливо запам’ятаються читачам вічні слова великого Кобзаря  Тараса Шевченка “І чужому научайтесь й свого не цурайтесь”.
Також на огляд школярам була представлена книжково-ілюстративна виставка з елементами народно-прикладного мистецтва “Скарб України – рідна мова”, в якій в повному обсязі висвітлена література фонду бібліотеки по даній тематиці.
   На закінчення свята діти пообіцяли вивчати рідну  мову, берегти її, плекати, щоб заясніла незрівнянними кольорами, а з нею радів увесь український народ, розкинений по широкому світу.








1 коментар:

  1. мені дуже сподобалось свято,я отримала задоволення від побаченого на якому була присутня, побільше таких свят. щоб діти ніколи не цурались своєї мови і ніколи не забували про неї.

    ВідповістиВидалити