вівторок, 21 березня 2023 р.

Поезія - свято душі

 Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі.

Ліна Костенко

   Кажуть, колись один із письменників вибудував своєрідну шкалу людських радостей. В цьому переліку були багатство, любов, слава, влада… І кожна з цих радостей не могла наситити повністю людське життя, і тільки на вершині цієї шкали сіяла величним світлом вища радість, котра може завоювати людину повністю – це радість творчості.

   Поезія - це найважливіше культурне явище, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом  з іншими, це головний засіб самоствердження особистості в творчості.

    Саме сьогодні, у  Всесвітній день поезії, в  бібліотеці  пройшла літературно-музична вітальня «Поезія – свято душі» , учасниками якої стали учні 6-В класу Барського ліцею № 2. Під час заходу школярі дізнались про історію Дня поезії,  познайомилися з підбіркою цікавих фактів про  зарубіжних та українських  поетів,   таких як Жак Превер, Іван Франко, Василь Симоненко, Василь Стус, Ліна Костенко, Оксана Забужко, а також переглянули відео виконання  їхніх поезій від звичайних пересічних перехожих та сучасних музичних гуртів.


Немає коментарів:

Дописати коментар