четвер, 29 серпня 2019 р.

Чарівна сила кіномистецтва

Книги та фільми на сьогоднішній день залишаються найбільш популярними розвагами для проведення дозвілля.   У них є багато спільного, адже під час читання книги і при перегляді фільму ми пізнаємо щось нове, цікаве, захоплююче.
Письменники пишуть книги, сценаристи перетворюють їх у фільми, а режисери ті фільми знімають, але книга залишається першоджерелом для створення екранізації. Тому до дня українського кіно, який щорічно відзначається в другу суботу вересня  та з нагоди 125 річчя від дня народження Олександра Довженка, українського письменника, кінорежисера, кінодраматурга, художника, класика світового кінематографу, в бібліотеці організовано виставку-репортаж під назвою «Чарівна сила кіномистецтва».
Перший та другий розділ виставки знайомить читача з біографією Олександра Довженка та його творами . Крім відомих літературних творів «Зачарована Десна», «Поеми про море», «Україна в огні», «Повість полум’яних літ» користувачі матимуть  змогу ознайомитися з іншими його творами, літературними сценаріями та публіцистичними статтями.
 
На двох інших розділах представлені книги, які розкривають історію створення вітчизняного та світового кіно, а також книги, за мотивами яких створено фільми.  Це і «Тарас Бульба» Гоголя та «Майстер і Маргарита» Булгакова, «Тіні забутих предків» Коцюбинського, «Роксолана» Загребельного, «Захар Беркут» Франка та інші.

 Пропонуємо ознайомитися з літературою даної виставки та пригадати улюблені кінокадри.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар