вівторок, 5 квітня 2016 р.

Все про Європу – у дитячій бібліотеці

5 квітня у Барській районній бібліотеці для дітей відбулось офіційне відкриття Пункту європейської інформації. Його реалізація стала можливою завдяки перемозі у проекті «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в Пунктах європейської інформації в бібліотеках» від ВГО «Українська бібліотечна асоціація» та програми Європейського Союзу «Erasmus+» (Жан-Моне).
 
 
Приємний привід зібрав у бібліотеці багатьох почесних гостей: заступника міського голови Олексія Голубкова, головного спеціаліста відділу культури та туризму районної адміністрації Ігоря Філіпова, директора Барської районної бібліотеки Любов Кирилюк, директора Барського районного історичного музею Наталію Коваль, голову БО «Фонд громади Барського району «Барі» Романа Мочарного, а також бібліотекарів з сіл району та місцевих шкіл.
 
 
До уваги учасників відкриття була запропонована коротка програма, що містила екскурс в історію Євросоюзу (презентували ведучі заходу Богдана Бучковська та Людмила Пожалюк зі школи-гімназії №2), виконання поезій (Владислав Осіпов, Єва Кучерук та Олександр Мельник – учні школи-гімназії №2) та пісень про Україну (Ярослава та Богдана Ендевич, Аліна Полевська та Світлана Лотоцька – усі зі школи №4, вчитель Валерій Лоян), а також гімн ЄС, зіграний скрипковим тріо учениць музичної школи (вчитель Яна Вихованець).
 
Паралельно відбулась презентація завдань, послуг та можливостей, які користувачі бібліотеки зможуть реалізувати при Пункті європейської інформації. Серед таких, зокрема, доступ до численних інформаційних ресурсів, як друкованих, так і електронних, щодо культури, економіки та цінностей європейських країн. Для зручної роботи з віртуальною інформацією книгозбірня отримала також електронну книгу PocketBook, на яку уже сьогодні завантажено близько 50 ліцензійних книг про Європу та євроінтеграційний рух України.
 
 
Отож, запрошуємо усіх барчан скористатись послугами Пункту європейської інформації. Ви тут не тільки дізнаєтесь про структуру та функції Європейського Союзу, а й зможете отримати консультації про різноманітні освітні програми, про туризм, можливості навчання та ведення бізнесу в країнах Європи. 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар