понеділок, 22 лютого 2016 р.

Відгомін барвистої мови

Міжнародний день рідної мови пройшов у нашій бібліотеці дуже галасно та жваво. Адже у змаганні зі знання української мови зіткнулись дві команди п'ятикласників зі школи-гімназії №2.
Завдання вікторини стосувались різних мовних явищ: синонімії, абревіації, паліндромів тощо. Виконуючи їх, діти проявляли чимало фантазії та власних знань: складали розповідь зі слів, які починаються на одну літеру, займались словотворчістю, "включали" логіку та образне мислення. Поряд з цим учні зачитували поезії про значення рідної мови у житті кожного українця.  
 
  
Підсумком колективного змагання стала перемога дружби. Одна команда проявила себе краще у згуртованості, інша - у швидкому логічному мисленні. Відповідно, якщо вони об'єднають свої зусилля, то доповнять одне другого.
Окремо зазначимо, що напередодні у читальній залі бібліотеки була відкрита тематична виставка "Рідна мова - життя основа". Книги та журнальні статті, представлені у ній, дають змогу нашим читачам дізнатись про рідну мову ще дуже багато цікавого.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар