вівторок, 17 листопада 2015 р.

Толерантність - найкращий спосіб недопустити конфлікт

Щорічно, 16 листопада, відзначається Міжнародний день толерантності. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У цьому документі йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Така рівність має забезпечуватися у кожному суспільстві, а одним із найбільш ефективних механізмів для цього є саме толерантність.
 
 
Сьогодні разом з учнями 9-А класу школи-гімназії №2 ми дискутували, чи потрібна толерантність у сучасному суспільстві. Розглядали різноманітні конфліктні ситуації, визначали негативні явища, які можна побороти з допомоги толерантності, називали характеристики, що допоможуть не допустити конфлікту.
У ході дискусії було помітно, що кожен з нас керується цілим рядом різноманітних стереотипів. Це не дозволяє нам уповні розкритись для інших людей, відповідно не дає змоги отримати цікаві та корисні знайомства. Тобто наші негативні стереотипи працюють перш за все проти нас самих. Для їх усунення школярі отримали декілька цікавих порад. Одна з них - специфічна "дієта", згідно якої кожного дня людина має робити щось позитивне для когось зі свого близького оточення.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар