четвер, 17 липня 2014 р.

Містер "Ну дуже хороший!"


    Під таким заголовком організовано перегляд літератури до 115 річниці від дня народження американського письменника Ернеста Хемінгуея - легендарного воїна, мандрівника, мисливця, який прожив недовге, але повну пригод життя, в якій завжди було місце ризику. Але в першу чергу Ернест Хемінгуей став відомий всьому світу завдяки своїм романам і розповідям.  

   Ернест Хемінгуей народився 21 липня 1899 року в штаті Іллінойс (США). Його батько був лікарем. З раннього дитинства Ернест багато читав і захоплювався риболовлею. Уже під час навчання в школі хлопчик почав писати невеликі замітки та репортажі в шкільну газету. Тоді він вирішив для себе, що стане письменником.
   Перше оповідання Ернеста Хемінгуея з'явилося в шкільному журналі в 1916 році. Воно вийшло під назвою "Скрижаль". Після школи Ернест Хемінгуей вступив до університету в Канзас-Сіті, де і працював репортером у місцевій газеті. Він вів хроніку подій. Ернест Хемінгуей служив в армії під час Першої світової війни, перебуваючи в Італії. У 1918 році Ернест Хемінгуей повернувся додому, в США, оскільки був тяжко поранений.
  Після закінчення війни Хемінгуей працював журналістом в Торонто та Чикаго і писав оповідання. Потім Ернест Хемінгуей разом з дружиною переїхав до Парижа.
   Перший успіх до Хемінгуея прийшов в 1926 році з публікацією роману "І сходить сонце (Фієста)". У 1927 році вийшла збірка його оповідань "Чоловіки без жінок", після чого письменник публікував твори один за другим. Роман "Прощавай, зброє" він написав в 1929 році. Ернест Хемінгуей багато подорожував, повернувся в США. Ернест Хемінгуей У 1953 році йому вручили Пулітцерівську премію за всесвітньо відомого "Старого і море". Також Ернест Хемінгуей став нобелівським лауреатом. 2 липня 1961 року тяжко хворий Хемінгуей застрелився.

Немає коментарів:

Дописати коментар