вівторок, 1 липня 2014 р.

Дитячі мрії збуваються


  Історія нашої дитячої бібліотеки, як і будь-якого іншого закладу, складається зі щоденної роботи працівників та із емоцій, які отримують тут користувачі. Але особливо історія бібліотеки пов’язується зі сотнею дитячих доль, які виражають в читацьких захопленнях та смаках. Інколи трапляється, що зв’язок між бібліотекою та читачем продовжується протягом усього життя останнього, не обмежуючись тільки дитинством. Адже доросле життя часто виростає із дитячих захоплень, а дитячі захоплення часто набирають силу саме у стінах бібліотеки.
    Нещодавно до книгозбірні завітала Інна Ковалишена, в минулому активна читачка нашого закладу, а сьогодні – студентка Вінницького педагогічного університету імені М. Коцюбинського (спеціальність – історія). Колись в бібліотеці дівчина зацікавилася фантастичною літературою, а згодом і сама почала створювати оповідання подібної тематики (деякі з них раніше публікувалися на сторінках газети «вітрила надії»). Виявляється, Інна і сьогодні не забула про дитяче захоплення. Разом з однодумцями вона створює інтернет-журнал «Світ фентезі», на сторінках якого друкуються огляди новинок, інтерв’ю з письменниками, репортажі з різних книжкових подій та власне твори молодих авторів. При цьому це мережеве видання тільки розвивається, в планах – реєстрація та можливий перехід на друковану форму.
   Як бачимо, дитячі читацькі уподобання інколи переростають у серйозну діяльність, кінцева мета якої – популяризація читання серед українців. Завдяки цьому відбувається символічне повернення і до бібліотеки, і до дитинства.


Немає коментарів:

Дописати коментар