пʼятницю, 27 червня 2014 р.

Символ незалежної держави

     28 червня в Україні відзначається державне свято - День Конституції України.  У цей день 1996 року на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави.
     Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
     Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону - 28 червня - є державним святом - Днем Конституції України.
     До Дня Конституції України в бібліотеці оформлено книжкову виставку «Основний закон моєї держави», на якій представлена література, що відображає етапи створення та прийняття Конституції України. А також, документи, присвячені Пилипу Орлику -  українському політичному, державному і військовому діячеві,  великою заслугою якого в історії України є «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорізького», складені в 1710 р. Цей документ  пізніше дістав назву «Конституція Пилипа Орлика», вважають першою українською конституцією, а також однією із перших конституцій у Європі.

                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар