пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Мир дітям планети Земля


    Дитинство – це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Адже саме в дітях ми хочемо бачити  своє майбутнє. Прагнемо, щоб вони росли здоровими і радісними, прославляли свої родини і рідний край.
     Тому, у перший літній день в Україні, як і у всьому світі, з 1950 року відзначають добре і радісне свято - День захисту дітей.   Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.
    Традиційно, з цієї нагоди наша бібліотека організувала низку заходів, а саме разом з дітьми здійснила мандрівку до країни «Права» під час якої юні користувачі бібліотеки дізналися про свої права та обов’язки, ознайомилися з Конституцією нашої країни, Декларацією прав дитини, вчилися відрізняти права від обов’язків, а також наводили приклади казок, в яких були порушені права казкових героїв. А щоб закріпити набуті знання, стали учасниками правової гри «Закон на сторожі дитинства».
   Привернуло увагу своєю незвичайністю та оригінальністю створення бібліопостера «Дитинства яскравого мить», на якому діти намагались відобразити щасливі миті свого дитинства.
   Також, було оформлено розгорнуту книжкову виставку  популярних дитячих письменників «Діти – це цвіт Землі» , яка викликала інтерес у дітей та їх батьків.
    То ж, з цікавою книгою почалося літо для юних читачів міста.





Немає коментарів:

Дописати коментар